MEDYA SEKTÖRÜNDE VERİNİN ÖNEMİ!...
İstanbul Üniversitesi İstatistik Uyguylama ve Araştırma Merkezi (İSTARMER) ile Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) işbirliği ve Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) destekleri ile düzenlenen ve farklı sektörlerin sorunlarına akademik perspektiften ve veri penceresinden çözümler üretmeyi hedefleyen “Derin Masa Kolokyumları”nın beşincisi, 19 Şubat 2020 tarihinde İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası Oval Salonu’nda gerçekleştirildi.
Beşincisi düzenlenen Derin Masa Kolokyumu bu kez ulusal kanallarla birlikte yerel televizyon kanallarının da katılımıyla gerçekleşti. Televizyon dünyası tüm yayın içeriklerini bilimsel perspektiften ele aldı. Ulusal kanallara bölgesel ve dijital kanalların eklenmesi ile gerçekleşen Derin Masa 5 adlı toplantıya bilim dünyası ve yönetim birimleri adına Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkan Vekili Sayın Şemsettin Gürpınar başkanlığında 5 kişilik bir grup katıldı.
TİAK Genel Müdürü Sayın Dursun Güleryüz’ün katılımı ile daha güçlü hale gelen kolokyuma, bu kez 10 farklı kanalın üst düzey yöneticileri katılım gösterdiler. Akademi dünyasının iletişim ve veri analizi konusunda uzman isimlerinin katılımı kolokyumun daha interaktif bir yapıya dönüşmesini sağladı.
Açılış konuşmasını yapan İSTARMER Müdürü Doç. Dr. Haluk ZÜLFİKAR; Verinin televizyon Dünyasında kullanımının önemini vurgulayarak ‘’Hangi sorunlarınızı veri boyutuyla eşleştirebiliyorsunuz?’’ sorusuyla interaktif bir iletişim sürecini başlattı.
RTÜK Başkan Vekili Şemsettin Gürpınar; ‘’Verinin büyüklüğü, yayınları ve yayıncılığı etkiliyor. Bu anlamda verinin denetlenebilirliği oldukça önemli, bunun yanı sıra izleyicilerin davranışlarının da önemini vurgulayıp yayıncı kuruluşlar bu konuda daha duyarlı olmalılar.’’ açıklamasında bulundu.
TİAK Genel Müdürü Sayın Dursun Güleryüz ‘’Kurum olarak, sektör&akademi işbirliğini her zaman arzu etmişizdir. Bu buluşmaları gerçekleştiren Sayın Haluk Zülfikar hocaya teşekkür ederiz.’’ dedi. Sözlerine RTÜK’ün sektörle olan ilişkilerine değinerek devam eden Güleryüz ‘’RTÜK’ün sektörü yakından takip etmesi çok önemli ve değerlidir. Bu konuda kendilerine teşekkür ediyorum’’ açıklamasında bulundu.
Kapanış konuşmasını yapan Şemsettin Gürpınar ‘’İstanbul Üniversitesi ve İSTARMER’in ev sahipliğinde gerçekleşen kolokyumların sektörü ve kurumları bir araya getirmede son derece önemli bir çalışmaya katkı sağlamıştır.’’ İfadelerinin ardından katılımcılara teşekkür ederek kolokyum sonlandırıldı.