Neler Öğrendik

İSTARMER Müdürü Doç. Dr. Haluk Zülfikar tarafından, Prof. Dr. Fuat SEZGİN Salonu'nda yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik ''Pratik Analiz Yöntemleri'' başlıklı bir eğitim gerçekleştirildi. Yöntem analizi konusunda öğrencilere bilgiler veren hocamıza ve katılımcılara teşekkür ediyoruz.







Prof. Dr. Mehmet Hakan Satman tarafından verilen ‘’Python İle Programlamaya Giriş Eğitimi’’ yoğun bir katılımla gerçekleşti. Katılan herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.






Prof. Dr. Mehmet Hakan SATMAN tarafından merkezimizde verilen ''Yeni Başlayanlar İçin R Eğitimi'' yoğun bir katılımla gerçekleşti. Bilgi ve deneyimlerini paylaşan hocamıza ve katılımcılara teşekkür ediyoruz.





İSTARMER VE Sürekli Eğitim Merkez işbirliğiyle düzenlenen ‘’Genetik Algoritmalar Eğitimi’’ Prof. Dr. Mehmet Hakan Satman tarafından verildi. Katılan herkese teşekkür ediyoruz.


Genetik Algoritmalar eğitimimiz 20.12.2019 tarihinde Prof. Dr. Mehmet Hakan Satman tarafından İSTARMER’de verildi. Eğitimde yer alan katılımcılara, bilgi ve tecrübesini aktaran hocamıza teşekkür ediyoruz.







İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSTARMER) ve Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) işbirliğiyle düzenlenen Yapısal Eşitlik Modellemesi (YEM) eğitiminin ilk oturumu Doç. Dr. Özlem SERTEL BERK tarafından İSTARMER'de verildi. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyoruz.







Neden bulamıyoruz? Bulmayı mı bilmiyoruz yoksa tasarlamayı mı? Bulsak da bir bedene dönüştüremiyoruz. Şimdi değiştirme zamanı. Şimdi buluş zamanı!...


Doç. Dr. Haluk ZÜLFİKAR tarafından İSTARMER'de verilen Design Thinking eğitimimiz tamamlandı. Katılan herkese teşekkür ediyoruz. 







İSTARMER ve Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlediğimiz ‘’R ile İstatistiksel Programlama Eğitimi’’ Prof. Dr. Mehmet Hakan SATMAN tarafından verildi. Katılımcılarımıza teşekkür eder, bilgi birikimimize katkıda bulunan değerli hocalarımıza şükranlarımızı sunarız.














İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSTARMER) tarafından düzenlenen Metodolojik Araştırmalar Eğitimi 14 Kasım’da gerçekleştirildi.


İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde yapılan Metodolojik Araştırmalar Eğitimi, Prof. Dr. Halim İşsever tarafından gerçekleştirildi. Araştırma planlamasına ilişkin zorluk yaşayan ve yardım gereksinimi duyan lisansüstü öğrencileri, öğretim görevlileri ve öğretim üyelerine yönelik hazırlanan eğitimde, katılımcılara metodolojik araştırma planlaması konusunda katkı sağlanması hedeflendi. 

Eğitim içeriğinde; geçerlilik, duyarlılık, özgüllük, pozitif ve negatif öngörüsel değerler ve doğruluk oranı hesaplaması, güvenilirlik, gözlemciler arası ve gözlemci içi uyum değerlendirmesi başlıkları yer aldı. Ayrıca, tanı testinde sınır noktalarının belirlenmesi ve sürekli değişkenler için en uygun sınır noktasının belirlenmesinde kullanılacak yöntemler anlatıldı.







''VERİ ODAKLI TASARIM DÜŞÜNCE VE YÖNETİMİ'' büyük bir hızla lakin akademik sorumlulukla yayılıyor.


İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ve İSTARMER işbirliğiyle; Doç. Dr. Haluk Zülfikar tarafından, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimizle değişen dünyaya ayak uydurma sürecinde yaratıcı düşünmeye yönelik verimli bir konferans gerçekleştirildi.
Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tez yazım süreçlerine ilişkin; verilerin doğru ve etkili kullanımı, veri odaklı tasarım düşüncesine yönelik yöntem geliştirme süreçleri, tez yazımında analitik düşüncenin önemi ve gerekliliği gibi konu başlıklarını içeren konferans yaklaşık 2 saat sürdü.








31 Ekim Perşembe günü İstanbul Üniversitesi İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSTARMER)’de,  araştırma planlamasına ilişkin zorluk yaşayan ve yardım gereksinimi duyan lisansüstü öğrencileri, öğretim görevlilerini, öğretim üyelerine yönelik Prof. Dr. Halim İŞSEVER tarafından ‘’Müdahale Araştırmaları Eğitimi’’ verildi. 
Eğitimin birinci bölümünde; kontrol grubu olanlar, dış kontrollü-kontrol grubu dışarıdan ve kontrol grupsuz müdahale araştırmaları; ikinci bölümde ise müdahale yönteminin etkinliğinin değerlendirilmesinde kullanılacak ölçümler anlatıldı. Yaklaşık 2 saat süren eğitim katılımcıların soru ve merak ettikleriyle tamamlandı.





Araştırmacıların kendi ihtiyaçlarını görecek bilgisayar kodlarını yazması günümüz koşullarında sık görülen bir durumdur. Bu bağlamda; R dilinin ve ortamının temelleri, programlama paradigmaları, yeni tahmincilerin ve yöntemlerin nasıl kodlanabileceği gibi teknik meselelerin ele alındığı  "R ile İstatistiksel Programlama Eğitimi" Prof. Dr. Mehmet Hakan SATMAN tarafından İSTARMER’de verildi.





‘’Katılımcılarla etkileşimli uygulamalar aracılığı ile farklı araştırma soruları ve uygun araştırma yönteminin planlamasını oluşturmak araştırma yöntemlerine bir bakış açısının temellerini atmak’’ temel amacıyla hazırlanan ''Gözlemsel Araştırmalar Eğitimi'' Prof. Dr. Halim İŞSEVER tarafından İSTARMER’de gerçekleşti. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Tüm etkinliklerimizden haberdar olmak için bizi sosyal medya hesaplarımızdan takip etmeyi unutmayın. 







Farklı kültürleri içinde barındıran topluma yönelik bir çalışma yapılmadan önce yol gösterici olması açısından etnografik araştırmaların yapılması günümüz küresel dünyası için zorunlu hale gelmiştir. Bu bağlamda İstatistik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Haluk ZÜLFİKAR tarafından; araştırma planlamasına ilişkin zorluk yaşayan ve yardım gereksinimi duyan lisansüstü öğrenciler ve öğretim görevlilerine ''Etnografi ve Veri Elde Etme Teknikleri'' başlıklı bir eğitim verildi.